На Київщині ліквідували п'ять нарколабораторій, які виготовляли «екстазі»

На Київщині ліквідували п'ять нарколабораторій, які виготовляли «екстазі»

Фото
Укрінформ
Працівники Департаменту боротьби з наркозлочинністю Нацполіції України спільно зі слідчими Києва та Київської області, із залученням кінологів, ліквідували п'ять лабораторій з виготовлення «екстазі».

Про це у Фейсбуці поінформував заступник начальника НПУ Андрій Нєбитов, передає Укрінформ.

«Злочинна організація «обслуговувала» столицю та інші регіони держави: наркотики відправляли поштою до різних областей, а по столичних розважальних закладах доставляли власноруч. Щомісяця наркоділки синтезували та збували 50 кг наркотику для молоді. Але не MDMA єдиним - зловмисники мали «товар» на будь-який смак: кокаїн, канабіс, альфа-PVP, амфетамін», - зазначив він.

Нєбитов заявив, що правоохоронці виявили цікаву деталь - верстати із застосуванням унікальних кліше із лого «виробника». За його словами, наркоторгівці випускали продукцію під власним «брендом».

Заступник очільника Нацполіції поінформував, що поліцейські затримали весь ланцюг: організаторів - хіміків – збувачів - загалом 10 громадян, та провели 28 обшуків.

«Вилучено: майже 5 кг амфетаміну, 300 готових пігулок MDMA та 6 кг матеріалів для їх виготовлення, 31 кг та понад 1000 літрів прекурсорів (з яких можна було б виготовити 40 кг амфетаміну), 2 кг канабісу. Усі затримані вже заарештовані судом. Зараз перебувають у слідчому ізоляторі. За скоєне їм загрожує до 12 років позбавлення волі», - йдеться у дописі.

Читайте також: Продавали канабіс по всій Україні: групі наркоторговців оголосили підозру

Як повідомлялося, на Черкащині ліквідували наркокартель із мільйонними прибутками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-