Платформа United24 зібрала майже $300 мільйонів на оборону - Федоров

Платформа United24 зібрала майже $300 мільйонів на оборону - Федоров

Фото
Укрінформ
У 2023 році на благодійній платформі United24 було зібрано майже 300 млн доларів на потреби оборони.

Про це в Телеграмі повідомив віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає Укрінформ.

За його інформацією, за зібрані кошти вдалося придбати і передати на фронт 4 060 комплексів БпЛА, 36 морських дронів, 72 спеціальні автомобілі, 23 ПТРК, 6 антидронових систем та інше обладнання.

Читайте також: Україна отримала ще дві броньовані «швидкі» від United24

У межах проєкту «Допоможемо рятувальникам» було придбано 15 од. спеціальної техніки та 13 од. спеціального транспорту. Крім того, для усунення наслідків теракту на Каховській ГЕС було придбано 28 од. спеціального обладнання, 9 плавзасобів та 196 од. обладнання для розмінування на Херсонщині.

А ще за кошти, які надійшли від благодійників, вдалося відновити 23 мости та створити перший в Україні Центр протимінної діяльності, у якому навчають знешкоджувати вибухонебезпечні боєприпаси.

Читайте також: Зеленський оприлюднив результати роботи платформи United24 за 2023 рік

Як повідомлялося, вночі 1 лютого воїни спецпідрозділу “Group 13” Головного управління розвідки Міністерства оборони України знищили ракетний катер "Ивановец" Чорноморського флоту РФ. Операція стала можливою за підтримки Міністерства цифрової трансформації та платформи United24, підкреслили у розвідці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-