Україна отримала ще дві броньовані «швидкі» від United24

Україна отримала ще дві броньовані «швидкі» від United24

Фото
Укрінформ
Україна отримала ще дві броньовані автівки швидкої медичної допомоги, закуплені за кошти, зібрані на платформі United24.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоровʼя, передає Укрінформ.

"Ще дві броньовані автівки швидкої медичної допомоги, що придбані коштом, зібраним у межах ініціативи United24, уже в Україні. Це останні автівки із закуплених 13 таких «швидких». Всі вони уже знаходяться в Україні і підготовлені до порятунку поранених", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у міністерстві, особливість броньованих швидких – висока прохідна спроможність. Вони можуть їхати «на спущеному колесі» від 50 до 150 км залежно від ваги машини та якості дороги.

Читайте також: Нацгвардія отримала 27 бронемашин від платформи United24

Важливо також, що «швидкі» відповідають балістичним стандартам НАТО, а саме: стандарту STANAG 4569 рівня II. Це означає, що їх броня захищає від ураження боєприпасами кінетичної дії, осколків снарядів польової артилерії та підриву саморобних вибухових пристроїв.

Як повідомлялося, броньовані «швидкі» спеціально виготовляли під замовлення в Канаді. Кількість таких автівок у світі обмежена. Вартість усіх доставлених машин становить 124 млн грн. Кошти на них були зібрані через платформу United24.

Фото: МОЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-