Костін ініціював розроблення держпрограми протидії дитячій злочинності

Костін ініціював розроблення держпрограми протидії дитячій злочинності

Укрінформ
Генеральний прокурор Андрій Костін ініціював розроблення державної цільової програми щодо протидії дитячій злочинності та злочинам проти дітей.

Про це у Телеграмі поінформувала пресслужба Офісу генпрокурора, передає Укрінформ.

«Костін ініціював розроблення державної цільової програми щодо протидії дитячій злочинності та вчинення злочинів щодо дітей. Також наголосив Національній поліції на необхідності визначення пріоритетом у їхній діяльності захист дітей від злочинних посягань, а також залучення фахівців з кібербезпеки до запобігання втягуванню дітей у світ злочинності через со.цмережі та цифрові сервіси», - зазначили в ОГП

За словами генпрокурора, питання розроблення комплексної держпрограми протидії вчиненню кримінальних правопорушень дітьми та проти них потребує залучення профільних міністерств, відомств, неурядових і міжнародних організацій.

Читайте також: В Україні розслідують понад 3,4 тисячі воєнних злочинів проти дітей - Костін

«Також залучимо колег з інших країн, аби вони поділились власними програмами і досвідом», - сказав Костін, наголосивши, що захист дітей залишається пріоритетом для всіх правоохоронців.

Як повідомлялося, представниця Офісу уповноваженого ВР із прав людини Ірина Суслова заявила, що депортація та примусове переміщення дітей є воєнним злочином, і ця тема має стати частиною концепції перехідного правосуддя, яку мала б ухвалити Україна.

Фото: ОГП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-