Тепло, вода і вивезення сміття: за ненадані комунальні послуги буде перерахунок

Тепло, вода і вивезення сміття: за ненадані комунальні послуги буде перерахунок

Укрінформ
Українцям перераховуватимуть вартість комунальних послуг за період їх ненадання, надання в неповному обсязі або невідповідної якості.

Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Кабінетом Міністрів України за ініціативи Міністерства відновлення затверджено постанову щодо здійснення перерахунку вартості комунальних послуг за період їх ненадання, надання не в повному обсязі або невідповідної якості. Новий порядок перерахунку стосується послуг з постачання теплової енергії та постачання гарячої води, централізованого водопостачання та водовідведення, а також управління побутовими відходами», - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що перерахунок здійснюється в разі відхилення параметрів послуг від установлених законодавством та договорами про надання послуг: зниження температури теплоносія та гарячої води, а також невідповідності їх тиску на вході в будинок; зниження температури повітря у приміщеннях споживача; перерв у наданні послуг, у тому числі через перевищення строків проведення аварійно-відновлювальних робіт тощо.

Згідно із документом, виконавець самостійно здійснюватиме перерахунок протягом одного місяця, що настає за розрахунковим періодом, а також має сплатити споживачеві штраф у порядку та розмірі, що визначені законодавством або договором.

Також в Мінвідновлення підкреслюють, що перерахунок здійснюється незалежно від наявності у споживача заборгованості за відповідну послугу. Сума перерахунку та неустойки (штрафу) за порушення умов договору зараховується споживачу в погашення заборгованості за фактично спожиті послуги, а у разі відсутності заборгованості — в оплату майбутніх платежів.

Норми зазначеного порядку не застосовуються на тимчасово окупованих територіях та територіях, на яких ведуться (велися) бойові активні дії.

Читайте також: Реформа децентралізації: як цифрові рішення допоможуть розбудові громад

Як повідомлялося, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль запевнив, що до кінця цьогорічного опалювального сезону комунальні тарифи для населення на електрику, газ та тепло не змінюватимуться.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-