Костін обговорив з учасниками Гельсінської комісії США запобігання депортації українських дітей

Костін обговорив з учасниками Гельсінської комісії США запобігання депортації українських дітей

Укрінформ
Генеральний прокурор України Андрій Костін та учасники засідання Гельсінської комісії США обговорили зміни до законодавства, що допоможуть запровадити санкції для протидії масовій депортації українських дітей Росією, – «Акт Олександра Іванова».

Як передає Укрінформ, про це повідомив Офіс генпрокурора.

Разом із генпрокурором у засіданні взяли участь уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець і посол України в США Оксана Маркарова.

Учасники говорили про кричущі порушення прав людини, які чинить Росія: примусове переміщення українських дітей, незаконне утримування та катування цивільних.

Учасники заходу також почули з перших вуст розповіді дітей, яких вдалося визволити з російської неволі, та відеосвідчення цивільного, якого російські військові утримували й піддавали тортурам.

Читайте також: Єрмак - про злочини РФ щодо українських дітей: Кількість страждань безпрецедентна

Під час засідання були обговорені зміни до законодавства, що допоможуть запровадити санкції для протидії масовій депортації українських дітей Росією, – «Акт Олександра Іванова». Законопроєкт названий на честь підлітка, якого вбили російські загарбники в Київській області в перші дні повномасштабного вторгнення.

Генпрокурор онлайн подякував американським союзникам за допомогу у протистоянні агресору і боротьбі за справедливість. «Сподіваюся, що цей важливий і своєчасний законопроєкт отримає необхідну підтримку в Конгресі», - заявив Костін.

Торік генпрокурор онлайн виступив на слуханнях Гельсінської комісії США «Порятунок українських дітей та жінок від російської агресії». Тоді слухання розпочалися з відеосвідчень бабусі вбитого росіянами підлітка Олександра Іванова.

Гельсінська комісія США є незалежною урядовою агенцією США, створеною Конгресом у 1975 році для моніторингу та заохочення виконання Гельсінського Заключного акту та роботи Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ).

До складу комісії входять члени Конгресу та представники уряду США.

Як повідомляв Укрінформ, розпочала роботу Міжнародна коаліція за повернення українських дітей, у якій співголовують Україна та Канада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-