ДТП без потерпілих та істотної шкоди авто можна оформити за європротоколом

ДТП без потерпілих та істотної шкоди авто можна оформити за європротоколом

Укрінформ
ДТП без потерпілих та істотної шкоди авто можна оформити за європротоколом.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону "Єдині новини" сказав перший заступник начальника департаменту Патрульної поліції Олексій Білошицький, передає Укрінформ.

"Оформлення ДТП без потерпілих та загиблих, без істотного пошкодження транспортних засобів (це менше 80 тис. грн) і якщо обидва учасники дорожнього руху дійшли згоди щодо всіх обставин ДТП, хто винен, хто ні, то найкращий варіант - скласти європротокол. Це швидко, надійно і дозволяє водіям, які потрапили у ДТП, уникнути адміністративної відповідальності і розбиратися з ДТП в межах страхових компаній і цивільно-правової відповідальності", - сказав Білошицький.

Він додав, що в такому випадку не буде ані штрафу, ані позбавлення водія права керувати транспортним засобом. Також, як зазначив Білошицький, використання при ДТП європротоколу дозволяє вирішити питання без участі поліції, очікування якої веде до корок та ускладнює рух на дорогах.

Читайте також: Громада Миколаєва передала ЗСУ 16 «швидких» завдяки підтримці міжнародних партнерів

Він пояснив, що в країнах ЄС при невеликих ДТП, де немає постраждалих чи загиблих, виклик поліції на таку пригоду може ще й каратися штрафом.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Патрульної поліції, в Україні у минулому році загалом сталося 23 642 ДТП, у яких 3053 людини загинуло і 29 502 людини отримали травми того чи іншого ступеню. Найрозповсюдженіша причина ДТП з потерпілими – це перевищення дозволеної швидкості руху.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-