У Німеччині за рік українці отримали майже 150 тисяч паспортів

У Німеччині за рік українці отримали майже 150 тисяч паспортів

Укрінформ
За рік у німецьких представництвах ДП «Документ» громадяни України отримали майже 150 тисяч паспортних документів.

Як передає Укрінформ, про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом ФРН в Україні Мартіном Єґером, інформує пресслужба МВС у Фейсбуці.

За словами очільника МВС, одним із аспектів спільної роботи є оформлення паспортів для українців у Німеччині. За рік у німецьких представництвах ДП «Документ» видано майже 150 тисяч українських документів. Також там організовано відбір ДНК-зразків для ідентифікації безвісти зниклих громадян.

Як підкреслив Клименко, система МВС є важливою складовою в обороні України. «Зараз на передовій перебуває практично чверть усього штату. І нам також потрібні озброєння та боєприпаси. Про це говорили з Надзвичайним і Повноважним Послом ФРН в Україні Мартіном Єґером. А також про безпекову ситуацію в країні та участь підрозділів МВС у відбитті ворога», - поінформував він. 

Читайте також: Українці торік оформили за кордоном 530 тисяч паспортів

Також очільник МВС зауважив, що Німеччина вже передала понад 40 авто для прикордонників, шість машин механізованого розмінування, для Експертної служби МВС - спецобладнання, реактиви та витратні матеріали для проведення ДНК-досліджень. «Усю надану допомогу ми чітко обліковуємо й ретельно контролюємо її використання», - додав він.

Клименко висловив вдячність Єґеру та німецькому уряду за розуміння потреб органів безпеки України й суттєвий внесок в її оборону.

Як повідомляв Укрінформ, 31 січня Німеччина передала Україні чергову партію військової допомоги, в яку ввійшли броньована техніка, боєприпаси, зокрема ракети, та інше.

Фото: minre.gov.ua та МВС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-