Поліція ідентифікувала вже понад 3,6 тисячі осіб, які вважалися зниклими безвісти

Поліція ідентифікувала вже понад 3,6 тисячі осіб, які вважалися зниклими безвісти

Укрінформ
Слідчі Національної поліції України з 24 лютого 2022 року вже ідентифікували понад 3,6 тисячі українців, які вважалися зниклими безвісти.

Про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" заявив перший заступник голови Нацполіції України – керівник Головного слідчого управління НПУ Максим Цуцкірідзе, передає Укрінформ.

"З моменту повномасштабного вторгнення слідчі Нацполіції ідентифікували більше 3,6 тис. осіб, які вважалися безвісти зниклими. Ідентифікували їх різними способами. В першу чергу, мова йде про впізнання рідними і близькими за візуальними особливостями", - зазначив він.

Керівник ГСУ НПУ заявив, що, наприклад, встановити загиблих військовослужбовців допомагають їхні побратими, які знають, які документи і посвідчення, речі були у військового.

Перший заступник голови Нацполіції поінформував, що досі невстановленими залишаються 2100 осіб, включно з військовими.

"Тіла знаходяться в такому стані, що ти не розумієш, військовий це чи цивільна людина. Також є багато не тіл, а останків. Велика кількість не ідентифікованих - з Дніпропетровської області. Розуміємо, що в більшості - це тіла наших захисників, які доставляються з передової", - розповів Цуцкірідзе.

Читайте також: Чи може інша людина опікуватися майновими правами зниклого безвісти

Як повідомлялося, 6 березня 2023 року Цуцкірідзе заявив, що по ДНК правоохоронці спільно з експертами Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру ідентифікували близько 3 тисяч убитих росіянами українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-