Для співробітників АРМА планують ввести покарання за неналежне виконання роботи

Для співробітників АРМА планують ввести покарання за неналежне виконання роботи

Укрінформ
Уряд схвалив зміни до закону про Національне агентство з питань розшуку та менеджменту активів (АРМА), які запроваджують притягнення до дисциплінарної відповідальності працівників Нацагентства за неналежне виконання своїх обов'язків.

Про це у Телеграмі повідомив постійний представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук, передає Укрінформ.

«Схвалено проєкт Закону «Про внесення змін до Закону України «Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів» щодо підстав притягнення до дисциплінарної відповідальності працівників Національного агентства», - йдеться в повідомленні.

Змінами пропонується доповнити Закон про АРМА положеннями щодо окремих підстав та порядку притягнення до дисциплінарної відповідальності працівників Нацагентства, крім посад державної служби категорії «А».

Так, передбачено притягнення до відповідальності, зокрема, у разі:

  • умисного або внаслідок недбалості порушення встановленого порядку визначення управителя активом;
  • порушення встановленого порядку перевірки ефективності управління арештованими активами;
  • нереагування або порушення встановленого порядку реагування на отриману інформацію та/або встановлені факти неналежного управління активами чи спроб відчуження активів управителем тощо.
Читайте також: Суд підтвердив правомірність управління АРМА понад ₴25 мільйонами

Для розгляду питань застосування дисциплінарних стягнень буде створюватися дисциплінарна комісія, склад та положення про яку затверджуватиме голова АРМА.

Як повідомлялося, АРМА схвалило наказ про затвердження ґрунтовно оновлених "Методичних рекомендацій щодо послідовності дій працівників АРМА при підготовці та в ході проведення конкурсного відбору управителів активами".

Фото: 24TV.UA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-