Український католицький університет відкриває Офіс у справах ветеранів

Український католицький університет відкриває Офіс у справах ветеранів

Укрінформ
Український католицький університет створює простір, покликаний надавати підтримку військовослужбовцям, які повертаються з війни, та їхнім близьким.

Про це повідомляє Львівська ОВА, передає Укрінформ.

«Нашим завданням є створення програм для сприяння інтеграції ветеранів у мирне життя. Наші захисники заслуговують, щоб після повернення з фронту вони могли не просто вести повноцінне мирне життя, а й брали на себе відповідальність за громаду, ставали суспільними провідниками», – коментує ректор УКУ Тарас Добко.

Очільником офісу стане ветеран Павло Коваль, якого після кульового поранення звільнили зі служби за станом здоровʼя. Впродовж 16 місяців він захищав Україну в лавах 125-ї окремої бригади Територіальної оборони Збройних сил України. Коваль має 6-річний досвід управління проєктами у громадському секторі.

Проєкт Офісу у справах ветеранів та їхніх родин є частиною Стратегії розвитку Українського католицького університету 2030. Таким чином університет долучається до відновлення України.

Основними завданнями Офісу у справах ветеранів та їхніх родин стануть: надання освітніх можливостей для ветеранів війни, членів їхніх сімей, а також для родин полеглих захисників і захисниць України; створення університетської спільноти ветеранів та середовища, у якому будуть враховані їхні потреби; супровід та допомога в організації навчання для ветеранів (як дипломних, так і сертифікатних програм); підготовка та робота з внутрішніми HR політиками для адаптації ветеранів у спільноту; співпраця з університетами на міжнародному рівні, які мають кращі практики щодо роботи з ветеранами та їхніми родинами для поширення досвіду і створення спільних проєктів.

Важливим напрямом роботи стане надання юридичної, психологічної, духовної та соціальної підтримки ветеранам та їхнім родинам, а також медичної допомогти, послуг з реабілітації та фізичної терапії, завдяки співпраці з новоствореною Медичною клінікою УКУ.

Читайте також: Український католицький університет запускає курс із вивчення кримськотатарської мови

Коваль розповідає, що наразі Офіс ветеранів – на етапі формування стратегії роботи на наступні 7 років.

«Для початку нам важливо розпочати роботу на рівні УКУ – створити ветеранську спільноту, де їх зрозуміють, підтримають і вони почуватимуться комфортно. Під «комфортом» я маю на увазі врахування потреб самих ветеранів. Це стосується як створення інклюзивного простору, так і доступу до різних ресурсів університету», - зазначив очільник Офісу.

Як повідомляв Укрінформ, в Українському католицькому університеті (УКУ) цьогоріч ввели новий курс «Служіння і мовна практика» для студентів першого року навчання на бакалаврських програмах. Дисципліна, яка триває впродовж навчального року, навчає, як бути волонтером.

Фото: loda.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-