Адвокати Мазепи оскаржують запобіжний захід бізнесмену

Адвокати Мазепи оскаржують запобіжний захід бізнесмену

Укрінформ
Адвокати бізнесмена Ігоря Мазепи подали апеляційну скаргу на ухвалу Печерського районного суду Києва про обрання їхньому клієнту запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з правом внесення 349 млн гривень застави.

Як передає Укрінформ, про це юридична фірма EQUITY Law Firm повідомила у Фейсбуці.

«Адвокати EQUITY Law Firm подали апеляційну скаргу на ухвалу Печерського районного суду міста Києва від 19 січня 2024 року в інтересах клієнта компанії - Ігоря Мазепи», - ідеться у повідомленні.

У компанії додали, що робота над справою триває.

Апеляційна скарга буде доповнена після отримання повного тексту ухвали суду першої інстанції.

Читайте також: У ДБР пояснили, чому просили для Мазепи заставу у ₴700 мільйонів

Як повідомляв Укрінформ, 19 січня Печерський райсуд Києва обрав Мазепі запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави розміром 349 мільйонів гривень.

Сам бізнесмен стверджує, що призначена йому застава є непідйомною, тож фактично йдеться про безальтернативний арешт.

Ігор Мазепа є засновником інвестиційної компанії Concorde Capital. 18 січня його затримали під час проходження українсько-польського кордону. У пресслужбі компанії заявили, що про свій виїзд бізнесмен поінформував правоохоронні органи, адже прямував на Всесвітній економічний форум у Давосі.

У Державному бюро розслідувань зазначили, що бізнесмен затриманий за фактом протиправного заволодіння землями, на яких розташовані гідротехнічні споруди об'єкта критичної інфраструктури – Київської ГЕС. За даними слідства, фігурант є організатором цієї оборудки.

За словами директора ДБР Олексія Сухачова, провадження про незаконне відчуження земель Київської ГЕС бюро розслідує із січня 2022 року.

У своєму коментарі Мазепа заявив, що не розуміє підстав свого затримання, адже рішення про виділення земельних ділянок особисто він не приймав.

Уночі 22 січня в будинку Мазепи, розташованому в селі Картовецьке Чернігівської області, сталася пожежа. За попередніми висновками Державної служби з надзвичайних ситуацій, призвело до цього порушення правил монтажу нагрівальних печей і димарів.

За фактом загоряння будинку поліцейські почали кримінальне провадження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-