Поліція встановила учасників протиправних дій щодо журналіста Ніколова

Поліція встановила учасників протиправних дій щодо журналіста Ніколова

Фото, відео
Укрінформ
Поліція встановила особи п’ятьох учасників протиправних дій щодо журналіста у Києві.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє поліція Києва.

До вчинення правопорушення причетні жителі Київської, Житомирської та Черкаської областей.

Правоохоронці провели за місцями проживання фігурантів обшуки, із порушниками тривають слідчі дії.

"Так, 15 січня зловмисники приїхали до Києва, прийшли до будинку, де мешкає потерпілий, обклеїли двері листівками та вимагали, щоб чоловік вийшов до них. Свої дії зловмисники фіксували на власні мобільні телефони", - ідеться в повідомленні.

Працівники столичної поліції встановили учасників події та 20 січня провели з ними ряд слідчих дій. Крім того, поліцейські вилучили речові докази, зокрема компʼютерну техніку та мобільні телефони, на які здійснювався запис вчинення правопорушення і планування протиправних дій.

У рамках досудового розслідування правоохоронці здійснюють комплекс слідчих та оперативних заходів для проведення всебічного та неупередженого розслідування.

Читайте також: Комітет захисту журналістів закликає владу України розслідувати факти тиску на медійників

Як повідомляв Укрінформ, 15 січня журналіст-розслідувач Юрій Ніколов заявив про залякування: невідомі намагалися 14 січня потрапити до його квартири у Дарницькому районі столиці, налякали його матір та сусідів, а на дверях залишили наліпки з написами “ухилянт”, “зрадник”.

Після інциденту телеграм-канал “Карточный Офис” опублікував допис, в якому повідомлялося, що це нібито військові приїхали, щоб передати журналісту повістку. Майже одночасно провокативний допис про Ніколова поширили телеграм-канали “Вертикаль” та “Джокер”.

Журналісти та медіа, учасники Медіаруху, закликали Президента рішуче засудити кампанію тиску на незалежних журналістів і розслідувачів та взяти під контроль розслідування злочинів проти медійників.

Президент Володимир Зеленський наголосив на неприпустимості будь-якого тиску на журналістів.

Читайте також: СБУ розслідує обставини прослуховування і відеозйомки співробітників Bihus.Info

За процесуального керівництва Дарницької окружної прокуратури Києва розпочато кримінальне провадження за фактом впливу на журналіста з метою перешкоджання виконанню ним професійних обов’язків та переслідування останнього у зв’язку з його професійною діяльністю (ч. 2 ст. 171 Кримінального кодексу України).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-