НАЗК склало ще один протокол на в.о. голови Конституційного суду Головатого

НАЗК склало ще один протокол на в.о. голови Конституційного суду Головатого

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції склало протокол про адміністративне порушення стосовно виконуючого обов’язки голови Конституційного суду України Сергія Головатого.

Про це інформує пресслужба НАЗК, передає Укрінформ. 

«Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) встановило, що в.о. голови Конституційного суду України (КСУ) Сергій Головатий ухвалив рішення в умовах реального конфлікту інтересів, про який не повідомив у встановленому порядку», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на розгляд до КСУ надійшла скарга, у якій заявник зазначав, що Головатий вніс завідомо недостовірні відомості до ухвали суду та наполягав на його звільненні.

Інформується, що не бажаючи виносити зазначене звернення на розгляд спеціального пленарного засідання КСУ, звідки воно могло потрапити до комісії з питань регламенту та етики КСУ (на підставі висновку якої Головатий міг бути звільнений), він запропонував вказане звернення до розгляду у порядку денному звичайного засідання.

Своєю чергою процедура такого засідання не передбачає можливості скерувати звернення до вказаної комісії.

«Таким чином, будучи наділеним повноваженнями в.о. керівника КСУ, Головатий убезпечив себе від можливої подальшої перевірки власних дій, за наслідками якої міг бути звільненим», - наголошують в Нацагенстві.

Дії в.о. голови КСУ кваліфіковано за ч. ч. 1, 2 ст.172-7 КУпАП – порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Читайте також: НАЗК склало протокол за корупційне правопорушення щодо голови КРАІЛ

НАЗК вже направило Головатому складений протокол на ознайомлення відповідно до вимог ст. 257-1 КУпАП.

«Якщо суд визнає посадовця винним, то йому загрожує покарання у вигляді штрафу, а також можливого внесення до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення. Дії судді можуть бути розцінені як вчинення ним істотного дисциплінарного проступку, у зв’язку з чим суддя може бути звільнений з посади», - підкреслили в НАЗК.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Нацагентство з питань запобігання корупції склало протоколи про адміністративні правопорушення щодо ряду держслужбовців, зокрема стосовно народного депутата Олександра Дубінського та в.о. голови Конституційного суду Сергія Головатого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-