НАЗК склало протокол за корупційне правопорушення щодо голови КРАІЛ

НАЗК склало протокол за корупційне правопорушення щодо голови КРАІЛ

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції склало протокол про вчинення адміністративних правопорушень стосовно голови Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ) Івана Рудого.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НАЗК.

"Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило у діях Голови Комісії з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ) Івана Рудого правопорушення, пов’язане з корупцією. Він вирішив помститися керівниці апарату КРАІЛ після виникнення між ними конфлікту. Тому виніс на розгляд і особисто проголосував за відкриття дисциплінарного провадження і відсторонення її від займаної посади", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: Реклама у сфері азартних ігор: уряд закріпив повноваження КРАІЛ

НАЗК виявило в діях голови КРАІЛ ознаки адміністративного правопорушення, передбаченого ч.ч. 1, 2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення – не повідомлення про реальний конфлікт інтересів, вчинення дій чи прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів.

"Якщо його визнають винним, то на посадовця буде накладено адміністративне стягнення, а також його буде внесено до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення", - зазначили в НАЗК.

Розгляд справи за складеним НАЗК протоколом здійснюватиме Шевченківський районний суд міста Києва.

Як повідомляв Укрінформ, НАЗК внесло виробника і постачальника морепродуктів Viciunai Group, відомого під брендом Vici, до переліку міжнародних спонсорів війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-