У РНБО пояснили, навіщо  Росія поширює фейки про мобілізацію жінок і підлітків в Україні

У РНБО пояснили, навіщо Росія поширює фейки про мобілізацію жінок і підлітків в Україні

Укрінформ
Російська пропаганда поширює наратив про нібито підготовку українською владою мобілізації жінок та чоловіків з 21 року, аби зірвати процес мобілізації в Україні.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО України.

«Пропаганда РФ продовжує системну роботу зі зриву мобілізації в Україні, поширюючи дезінформацію на цю тему. Чергова вигадка пропагандистів кремля – поширення наративів про підготовку українською владою мобілізації жінок та чоловіків з 21 року. Більше того, рашисти стверджують, що нібито кулуарно йде підготовка до мобілізації підлітків. Мета цих вкидів – залякати наше суспільство та зірвати проведення мобілізації», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: До окупованого Мелітополя загарбники завозять фейкових агітаторів

Як зазначається, насправді мобілізація в Україні відбувається з 27 років. У Верховній Раді триває обговорення щодо можливості зменшення віку мобілізації до 25 років, але таке рішення ще не ухвалене.

Жодної мобілізації жінок в Україні не буде. Про це чітко заявив Президент України Володимир Зеленський, наголосили в ЦПД.

Як повідомляв Укрінформ, 19 грудня 2023 року Президент Володимир Зеленський заявив, що не підпише закон про мобілізацію жінок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-