Закон про мобілізацію критикують ті, хто не хоче воювати - військовий

Закон про мобілізацію критикують ті, хто не хоче воювати - військовий

Станція Краматорськ
Укрінформ
Люди критикують законопроєкт про мобілізацію лише тому, що самі не хочуть воювати.

Таку думку в ефірі проєкту “Станція Краматорськ” висловив молодший сержант Станіслав Бунятов, позивний «Осма̀н», із 24 окремого штурмового батальйону "Айдар", автор ТГ-каналу “Говорять Снайпер”.

“Коли я чую, як хтось обурюється з приводу закону про мобілізацію, то всі обурення пов’язані з тим, що когось мобілізують. Це як сафарі, де військком — мисливець, а він — “дічь”, його заганяють в армію”, - сказав Бунятов.

При цьому, на його думку, щоб вибити грунт з-під відмовок від мобілізації, має бути організовано відповідне навчання призовників.

“Закон про мобілізацію має право на існування, але повинна бути розумна освітня програма, як то за системою рекрутингу “Азова”. Якщо буде таке навчання, можна не зважати на людей, які пишуть, мовляв, нас “закинули на м’ясо”, - зазначив Бунятов.

Читайте також: Рада ухвалила закон про створення єдиного е-реєстру військовозобов'язаних

Водночас він спростував твердження про те, що когось із призовників відправляють на фронт непідготовленим, і назвав це російським ІПСО.

“Навчання проходять всі, з “бусіка” в окоп точно нікого не кидають. Цивільні люди, щоб знайти виправдання, чому вони не мобілізуються — готові приймати навіть російські ІПСО, і нести це далі в наше суспільство”, - наголосив військовий.

Бунятов також вважає, що було б корисно призивати відомих блогерів, які пишуть про війну і донатять на ЗСУ, при цьому не обов’язково відправляючи їх на фронт.

Читайте також: В Україні немає альтернативи мобілізації - експерт

“Блогерів можна було б призвати в армію, поставити на посаду помічника пресофіцера в частині. Вони по факту робили б те саме (що зараз — ред.). Але вони були б прикладом для того, щоб йти в армію. Вони б розповідали про свої підрозділи, про армію. Бо багато людей не розуміють армійську систему. Це було б інформаційною та фінансовою підтримкою підрозділів”, - вважає Бунятов.

Як повідомлялося, раніше ведучі спільної програми Центру протидії дезінформації та Укрінформу "Про війну" висловили думку, що блогерам варто піти до ТЦК для оновлення даних, адже донати – це не індульгенція від виконання конституційного обов'язку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-