Експерт: В Україні рівень платежів населення за комунальні послуги - до 96%

Експерт: В Україні рівень платежів населення за комунальні послуги - до 96%

Укрінформ
Рівень платежів населення України за всі комунальні послуги зазвичай становить 94-96%.

Про це сказав в ефірі Українського радіо директор аналітично-дослідницького центру "Інститут міста" Олександр Сергієнко, передає Укрінформ.

Зокрема, він поставив під сумнів інформацію народного депутата Олексія Кучеренка, який стверджує, що борги українців уже сягнути 35 млрд гривень.

«Так, ставлю під сумнів. Тут насамперед треба визначитися, за який період утворилася заборгованість. На кінець 2021 року загальна заборгованість всього населення по всіх комунальних послугах становила від 73 до 82 млрд гривень. Це приблизно три місячних платежі. Там є тонкощі, ця заборгованість динамічна, наприклад, цього місяця ви заборгували, а я заплатив, а наступного ― навпаки. За всі роки мого спостереження на основі статистики рівень платежів населення становить 94-96%. Тобто, люди насправді платять регулярно», - заявив експерт.

На його думку, найбільший боржник - Печерський район у Києві.

«Розмови, що "багаті заборгували", відповідають дійсності на Печерську. Виявляється, Печерськ у Києві ― найбільший боржник», - зазначив Сергієнко.

Читайте також: Швидке оформлення субсидії: у «Дії» запустили бета-тест

Говорячи про заборгованість жителів новобудов, експерт висловив припущення, що люди просто купили квартири, але там не живуть. «Для них зробити заборгованість на рік, а потім прийти і заплатити за два роки наперед ― це елементарно. За даними ООН, 6 млн 343 тис. біженців з України отримали офіційний статус і перебувають зараз за кордоном. Із них знайдеться якась частина, яка не платить. Але більшість платить», - підсумував він.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет міністрів скасував заборону на припинення надання житлово-комунальних послуг споживачам, які мають заборгованість з їх оплати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-