ООН закликає донорів надати цьогоріч $4,2 мільярда на підтримку українців

ООН закликає донорів надати цьогоріч $4,2 мільярда на підтримку українців

Укрінформ
Організація Об'єднаних Націй та її партнери в понеділок звернулися до донорів із закликом надати $4,2 мільярда на підтримку постраждалого від війни населення в Україні та біженців у 2024 році.

Про це заявив заступник Генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Мартін Гріффітс, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

За даними Управління ООН з координації гуманітарних справ (OCHA), понад 14,6 мільйона людей, або 40% населення України, потребуватимуть гуманітарної допомоги цього року через повномасштабне вторгнення РФ.

Читайте також: Гуманітарні організації за час війни надали допомогу 13,6 мільйона українців

Понад 3,3 мільйона людей, які потребують допомоги, проживають у прифронтових громадах на сході та півдні України, в тому числі на тимчасово окупованих Росією територіях, доступ до яких, за даними OCHA, «значно ускладнений».

Зокрема, OCHA просить надати 3,1 мільярда доларів, щоб допомогти 8,5 млн людей у 2024 році. Водночас Агентство ООН у справах біженців закликає виділити 1,1 мільярда доларів на підтримку 2,3 мільйона українських біженців та громад, які їх приймають.

За даними ООН, через повномасштабне вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року близько 6,3 мільйона українців виїхали за кордон, ще 4 мільйони людей, зокрема майже мільйон дітей, є внутрішньо переміщеними особами.

Читайте також: Поки в Україні гинуть цивільні, «втоми» від війни бути не може - Словенія в ООН

Як повідомляв Укрінформ, за даними Управління ООН з координації гуманітарних питань, від початку повномасштабного російського вторгнення в Україні загинуло понад 10 200 мирних жителів, ще більш ніж 19 300 зазнали поранень.

 Фото: Alexandros Michailidis/Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-