МЗС встановлює обставини захоплення в Сомалі чотирьох українців

МЗС встановлює обставини захоплення в Сомалі чотирьох українців

Укрінформ
Міністерство закордонних справ з’ясовує всі деталі аварії гелікоптера, під час якої у Сомалі було захоплено в полон чотирьох українців, і встановлює звʼязок із компанією-власником гелікоптера задля координації дій.

Про це заявив у Фейсбуці речник МЗС Олег Ніколенко, передає Укрінформ. 

«МЗС України підтверджує захоплення чотирьох українців на території Сомалі, підконтрольній антиурядовим силам. Наші громадяни були членами екіпажу гелікоптера Місії ООН в Сомалі, який зазнав аварії. Їхні особи встановлені», - зазначив Ніколенко. 

Він поінформував, що гелікоптер належить українській приватній компанії, яка виконувала контракт на перевезення на замовлення ООН, а разом із українцями на борту були також п‘ятеро іноземців. 

Речник МЗС повідомив, що посольство України в Кенії та Постійне представництво України при ООН в Нью-Йорку вже отримали термінові доручення МЗС України вжити необхідних заходів. 

«З’ясовуємо всі деталі аварії та захоплення, стан українців, встановлюємо звʼязок із компанією-власником гелікоптера задля координації дій.

Читайте також: В НАТО прокоментували удари США і Британії по об'єктах хуситів

Тримаємо цю ситуацію на особливому контролі разом із іншими причетними відомствами нашої держави», - запевнив Ніколенко.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський під час спільної пресконференції з Премʼєр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком заявив, що у полоні у хуситів перебувають четверо українських моряків, триває робота над їх поверненням.

 Фото: Facebook/Oleh Nikolenko

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-