За розстріл двох цивільних на Київщині російський військовий дістав довічне

За розстріл двох цивільних на Київщині російський військовий дістав довічне

Фото
Укрінформ
Суд призначив довічне ув‘язнення російському військовому, який розстріляв у спину двох мирних мешканців Київщини.

Про це поінформувала пресслужба Міністерства внутрішніх справ, передає Укрінформ.

«У січні 2024 року Києво-Святошинський районний суд Київської області виніс вирок вбивці українських мирних жителів - довічне позбавлення волі», - зазначається у повідомленні.

За інформацією МВС, воєнний злочин було скоєно в перші дні повномасштабного вторгнення біля автосалону поблизу Києва, коли російські війська намагалися захопити українську столицю.

«Потерпілі — 61-річний власник та 68-річний охоронець автосалону. Чоловіки не мали зброї та не брали участі у бойових діях з окупантами. Камери спостереження зафіксували, як росіянин декілька хвилин розмовляв з ними, після чого нібито відпустив і розстріляв чоловіків у спину», - розповіли у міністерстві.

За матеріалами слідства Нацполіції, потерпілим було завдано 15 вогнепальних поранень, що призвели до їхньої смерті.

«Після цього російський військовий разом з іншими загарбниками розграбував автосалон, завантаживши крадене в автомобіль з маркуванням «танковий спецназ рус», - йдеться у повідомленні.

Слідчі Головного управління Нацполіції в АР Крим встановили особу вбивці - це 28-річний уродженець Омська, який проходив службу в 212-му окружному навчальному центрі танкових військ Сибірського військового округу у військовій частині №21250 ЗС РФ.

Читайте також: Військового РФ заочно засудили до 10 років в’язниці за катування жителів Київщини

У серпні 2022 року за процесуального керівництва Бучанської окружної прокуратури росіянину заочно повідомили про підозру за порушення законів та звичаїв війни групою осіб, вчиненому за попередньою змовою (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 Кримінального Кодексу України), а в березні 2023 справу скерували на розгляд суду. А суд призначив чоловіку довічне ув‘язнення.

Як повідомлялося, суд дав 12 років російському військовому, який захопив дитину у заручники на Чернігівщині.

Фото: Нацполіція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-