Шмигаль доручив областям провести аудит приміщень для проживання переселенців

Шмигаль доручив областям провести аудит приміщень для проживання переселенців

Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль дав завдання профільним міністерствам опрацювати питання фінансової підтримки внутрішньо переміщених осіб у цьому році.

Про це Шмигаль повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Продовження системної підтримки ВПО обговорили з народними депутатами на нараді в уряді за участі віцепрем’єр-міністерки Ірини Верещук, Міністерства відновлення. Розглянули актуальні проблеми, з якими стикаються внутрішньо переміщені особи. З 1 січня для тих, хто втратив домівки, з’явилася можливість отримати нове житло. Це можна зробити завдяки сертифікатам за програмою єВідновлення. Продовжують працювати й інші ініціативи, які уряд впроваджував від початку повномасштабного вторгнення, зокрема, грошові виплати для вимушених переселенців", - написав Прем’єр-міністр.

Він зазначив, що дав завдання профільним міністерствам опрацювати питання фінансової підтримки ВПО у цьому році. Крім того, за його словами, обласні військові адміністрації і Фонд держмайна повинні провести аудит приміщень, які можуть використовуватися для тимчасового проживання переселенців.

Читайте також: Лубінець розповів, скільки в Україні підготовлено місць для проживання переселенців

"Інформація про наявне житло для ВПО має бути доступною та постійно оновлюватися. Це так само в зоні відповідальності ОВА", - додав Шмигаль.

Як повідомлялося, уряд запровадив програму стимулювання підприємців брати на роботу внутрішніх переселенців у квітні 2022 року.

Фото: Денис Шмигаль, Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-