У Раді шукають рішення для допуску журналістів на засідання ВР і лінію фронту

У Раді шукають рішення для допуску журналістів на засідання ВР і лінію фронту

Укрінформ
Глобальна дискусія про те, як забезпечити більш якісну комунікацію з українським парламентом при закритості Верховної Ради, триває.

Про це сказав народний депутат України з парламентської фракції «Голос», голова Комітету ВР з питань свободи слова Ярослав Юрчишин під час онлайн-розмови на тему «Комітет ВР зі свободи слова: межі відповідальності і відповідності", організованої Комісією з журналістської етики, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Триває глобальна дискусія про те, як забезпечити більш якісну комунікацію з Верховною Радою при закритості Верховної Ради. Є безпекові аспекти, які маємо враховувати. Приміщення Верховної Ради має сховища, які розраховані на певну кількість, і тому є аргумент, який зараз ми перевіряємо через запит до Державної служби з надзвичайних ситуацій: скільки людей може одночасно перебувати під куполом і які ще є приміщення, де ми можемо забезпечити безпроблемну комунікацію журналістів з політиками», - сказав Юрчишин.

Читайте також: У полоні РФ перебувають понад 25 українських журналістів - Юрчишин

За його словами, є розуміння, що під час війни питання доступу журналістів до інформації суттєво ускладнилося, «але з іншого боку ми розуміємо, що і влада досить часто намагається зловживати поняттям, що Україна у війні й не до ваших запитів».

«На базі Комітету гуманітарної політики і підкомітету інформаційної політики Євгенії Кравчук працює робоча група щодо доступу. Зараз ми активно включилися в цю роботу. Дуже сподіваюся, що найближчим часом вийдемо на рішення і тимчасові під час війни, і в принципі - удосконалення доступу до інформації, який ми потребуємо», - сказав парламентарій.

Також він звернув увагу на тему доступу воєнкорів до лінії фронту.

«Я зустрічався за цей місяць, поки я голова комітету, з представниками з Міністерства оборони і з Генштабу. Плануємо зробити зустріч із воєнкорами, бо, на жаль, система дивно побудована: одні й ті самі правила Оперативне командування «Північ», і Оперативне командування «Південь» читають категорично по-різному. Відповідно, доступ є дуже різний, а ми втрачаємо ключове - ми втрачаємо пріоритетність в тому, щоб висвітлювати війну з українського погляду, а фактично - максимально адекватно», - наголосив Юрчишин.

Як повідомлялося, раніше Юрчишин розповів, що робоча група у складі представників різних комітетів Верховної Ради працює над удосконаленням закону щодо доступу до інформації, а саме над адаптацією його до вимог війни.

Фото з сайту ІМІ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-