У Польщі горів готель, де проживали біженці з України

У Польщі горів готель, де проживали біженці з України

Фото
Укрінформ
У готелі в місті Олецько Вармінсько-Мазурського воєводства (північний схід Польщі), в якому проживали 155 біженців з України, під час пожежі у четвер незначно постраждало четверо українців.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли у місцевій пожежній службі та поліції, а також у консульстві України у Гданську.

Речник Державної пожежної служби в Олецьку Марек Висоцький повідомив, що інформація про задимлення у готелі, де проживали українці, надійшла у четвер близько 10:40 за київським часом.

“На місці встановлено, що пожежа виникла в одному з приміщень на другому поверсі, там спостерігалося інтенсивне задимлення. Найперше пожежники зосередилися на рятувальній операції. Зокрема, за допомогою гідравлічного підйомника і пожежних драбин було евакуйовано з балконів 28 осіб”, - розповів Висоцький.

За його словами, решта українців самотужки залишили місце пожежі. Загалом у будівлі перебувало 155 воєнних біженців з України.

Висоцький додав, що чотирьом особам, у яких виникли проблеми з диханням через задимлення, медики рекомендували пройти обстеження.

До рятувальної операції, яка тривала три години, було задіяно 60 осіб. Унаслідок пожежі вигоріло кілька кімнат і частина коридору.

Вогнеборці рекомендували українцям уже не повертатися до цього готелю.

Речник пожежної служби сказав, що причини займання наразі невідомі, її встановлюватимуть відповідні органи.

Своєю чергою речник повітової поліції в Олецьку Даміан Ритвінський зазначив у коментарі Укрінформу, що правоохоронці з’ясовують обставини події. Він підтвердив, що готель зараз непридатний для проживання. Українців тимчасово розмістили у спортивній залі неподалік.

Після встановлення причин пожежі вирішуватиметься питання, чи цією справою займатиметься прокуратура, додав Ритвінський.

Читайте також: Внаслідок пожежі у німецькому будинку для біженців з України загинула дитина

Консул консульства України у Гданську Олександр Плодистий підтвердив, що внаслідок пожежі легко постраждали чотири особи, однак від подальшої госпіталізації вони відмовилися. За його словами, найближчим часом один з українських консулів поїде в Олецько, де зустрінеться з постраждалими українцями, аби зрозуміти їхні потреби на місці і надати їм допомогу. Крім того, з місцевою владою буде обговорено питання розселення українців.

Фото: radio5.com.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-