Захисник, який отримав біонічний протез руки у Львові, повернеться на фронт

Захисник, який отримав біонічний протез руки у Львові, повернеться на фронт

Укрінформ
Військовий із Харкова Сергій Шикун, який втратив руку та отримав біонічний протез в Національному реабілітаційному центрі «Незламні» (UNBROKEN), планує повернутися на фронт, щоб продовжити боронити свою країну.

Про це повідомила Львівська міська рада, передає Укрінформ.

«При виборі протеза для Сергія мультидисциплінарна команда керувалася тим, що воїн воліє повернутися у стрій. Тож, аби максимально зберегти функцію кінцівки, захисникові встановили біонічний протез. За два місяці занять із фізичними та ерготерапевтами Сергій майже повністю відновився. Він уже доволі вправно володіє протезом та може виконувати будь-які завдання з дрібної моторики. Після реабілітації захисник планує продовжити служити українському народові», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 33-річний Сергій Шикун народився у Харкові. Чотири роки тому він із молодшим братом Русланом втратили маму, яка сама виховувала синів. Сергій став єдиною опорою та підтримкою для брата. Коли почалося повномасштабне вторгнення і ворог намагався прорватися до Харкова, старший із братів одразу став на захист рідного міста. Сергій увійшов до лав спецпідрозділу Головного управління розвідки «Кракен» і став сапером.

Торік у травні чолові отримав поранення. Тоді Сергій із побратимами мали зайняти нові позиції, з яких окупанти відступали, попередньо замінувавши територію. Але виявилося, що не вся піхота противника відійшла. Зав’язався стрілецький бій. Сергій ліг, аби укритися від куль, і зачепив міну, яка розірвалася і відірвала частину правої руки.

Спершу важкопораненого воїна доправили в госпіталь Харкова, де медики стабілізували стан пацієнта та провели первинні оперативні втручання. Для подальшого лікування розвідника перевезли до Львова, в центр «Незламні». Тут хірурги прооперували захисника, аби доформувати куксу. Та визначилися із сучасним біопротезом. Дороговартісну і високотехнологічну штучну кінцівку Сергій зміг отримати завдяки спільному проєкту центру «Незламні» та благодійної платформи dobro.ua – «Протези для Незламних».

Читайте також: У Львові затвердили комплексну програму допомоги ветеранам і їхнім родинам

Як повідомляв Укрінформ, Національний реабілітаційний центр "Незламні" спільно з ГО “Побачити перемогу” розпочинають роботу над пілотним проєктом з реабілітації людей, які втратили зір унаслідок війни.

Фото: city-adm.lviv.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-