У Львові затвердили комплексну програму допомоги ветеранам і їхнім родинам

У Львові затвердили комплексну програму допомоги ветеранам і їхнім родинам

Укрінформ
На сесії Львівської міської ради депутати затвердили комплексну програму допомоги ветеранам, їхнім родинам, а також рідним загиблих захисників і захисниць, на яку наступного року передбачено витратити 480 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради, передає Укрінформ.

"У Львові напрацювали нову комплексну програму підтримки ветеранів війни, родичів сімей загиблих (померлих) захисників і захисниць України, аби максимально допомогти і підтримати їх... Сьогодні сесія затвердила цю програму, і на її реалізацію в наступному році передбачили понад 480 мільйонів гривень", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили в міськраді, над програмою працювали усі структурні підрозділи та депутатські фракції, враховуючи нові реалії. Близько 80% заходів цієї програми вже діють і ними користуються захисники і ветерани. Програма передбачена до 2026 року.

«Програма включає 9 важливих напрямків, понад 60 заходів підтримки усіх категорій ветеранів війни, захисників і захисниць, їхніх сімей. Це фінансова і юридична підтримка, здоров’я, соціальний супровід, дозвілля, працевлаштування – дуже прості і важливі речі", - зазначила заступниця міського голови Львова з гуманітарних питань Ірина Кулинич.

Читайте також: На допомогу ЗСУ передбачили мільярд гривень у столичному бюджеті - Кличко

За її словами, вже діє, наприклад, одноразова щорічна допомога на лікування і навчання дітям загиблих та воїнів з інвалідністю 1 групи – по 50 тис. грн на рік. Також покращено харчування військових у реабілітаційному центрі "Незламні", і на наступний рік передбачено майже 15 мільйонів гривень. Закуплено багато ветеранської літератури, запроваджено соціальний супровід ветеранів, розроблено буклет з усіма контактами та корисною інформацією - він буде в усіх закладах соціальної підтримки, лікарнях і поліклініках.

Кулинич також наголосила, що пріоритетом бюджету на 2024 рік є підтримка ЗСУ, і на це передбачають 1 мільярд гривень. Передбачена на реалізацію комплексної програми сума в 480 млн грн за потреби буде збільшуватись.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-