Щотижня до Ірландії прибувають понад 500 українців

Щотижня до Ірландії прибувають понад 500 українців

Укрінформ
Згідно з останніми даними Міністерства юстиції Ірландії, кількість українців, які прибувають до Ірландії, в середньому становить понад 500 осіб на тиждень.

Про це повідомляє The Irish times, передає Укрінформ.

З 1 листопада по 20 грудня до Ірландії в пошуках притулку прибули 3 740 українців, загалом за тиждень прибували від 484 до 702 українців.

Торік кількість біженців, які прибувають до Ірландії, залишалася стабільною і становила від 2 000 до 4 000 осіб щомісяця. За даними Міністерства юстиції, за тимчасовим захистом в Ірландії звернулися 102 339 українців.

Водночас за даними співзасновника Української акції в Ірландії Анатолія Примакова, з початку повномасштабної війни РФ в Україні в Ірландії залишилися близько 85 000 українців. Багато українських біженців, стверджує Примаков, повернулися до України або виїхали в інші країни.

Минулого місяця уряд оголосив, що спеціальний статус, наданий українським біженцям, буде скасовано, а тим, хто проживає в державних установах, буде скорочено виплати з 220 до 38,80 євро на тиждень, хоча після того, як вони покинуть державні установи, вони матимуть право подати заяву на отримання соціальної допомоги. Уряд також вирішив, що з кінця січня державне житло буде надаватися новоприбулим із країни лише на термін до 90 днів.

Читайте також: Українські біженці стають жертвами візової афери у Британії - The Independent

Міністр з питань інтеграції Родерік О'Горман заявив, що ці зміни приведуть ірландську пропозицію "у відповідність" з іншими західноєвропейськими країнами, деякі з яких, за його словами, не прийняли на пропорційній основі стільки українців, скільки Ірландія.

Ці зміни мають набути чинності з 29 січня, але не стосуватимуться українців, які вже перебувають в Ірландії.

Як повідомляв Укрінформ, в Ірландії для українців організовано безплатні групи психологічної та соціальної підтримки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-