Українські біженці стають жертвами візової афери у Британії - The Independent

Українські біженці стають жертвами візової афери у Британії - The Independent

Укрінформ
У Британії все частіше фіксують випадки, коли українські біженці прибувають до країни з підробленими візами, ставши жертвами шахрайства.

Про це повідомляє The Independent, передає Укрінформ.

За даними благодійної організації Settled, візи неможливо визначити як шахрайські на вигляд, українцям дозволяють подорожувати співробітники авіакомпаній, натомість прикордонники констатують, що документи недійсні.

Зазначається, що після виявлення підроблених віз українські біженці стають нелегальними мігрантами - їхні паспорти вилучають. За даними благодійних організацій, співробітники прикордонної служби все частіше надають українцям шестимісячні візи, проте, вони залишаються без доступу до житла та пільг.

Міністерство внутрішніх справ Британії заявило, що постійно працює над виявленням і запобіганням цьому шахрайству, в якому воно звинувачує організовані злочинні угруповання.

Settled закликав Міністерство внутрішніх справ видати чіткі інструкції для співробітників Прикордонної служби щодо видачі тимчасових візових штампів ошуканим українцям.

Благодійна організація «Опора» також часто стикається з українцями, які стали жертвами візових афер, повідомив її виконавчий директор Стен Бенеш.

За його словами, шахраї також часто пропонують біженцям в'їжджати до Великої Британії через Ірландію, оскільки українці не завжди знають, що Ірландія не є частиною Великої Британії.

«Ми намагаємося пояснити, що візи в рамках «Української схеми» (Ukraine Scheme - ред.) є безкоштовними і що люди повинні мати зв'язок із законним спонсором у Великій Британії, щоб подати заяву», - наголосив він.

Читайте також: Українців у Великій Британії запросили на безплатне вивчення англійської мови

Британський Червоний Хрест також повідомив, що йому відомо про невелику кількість випадків, коли британці, які повинні були прийняти українців, оплачували їм поїздку до Великої Британії з конкретною пропозицією роботи після прибуття. Але потім виявлялось, що умови працевлаштування значно відрізняються від тих, про які спочатку домовлялися.

«Ми також чули про випадки, коли додаткові витрати на проживання (комунальні платежі, витрати на харчування), пов'язані з утриманням сім'ї, використовуються як підстава для того, щоб змусити людей працювати в умовах експлуатації», - додали у Червоному Хресті.

Інші благодійні організації раніше попереджали про те, що господарі будинків, де проживають українці, виставляють завищені рахунки.

Як повідомляв Укрінформ, у Чехії збираються платити українцям, які повертаються додому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-