Суд арештував львівського бізнесмена, який пропонував $500 тисяч хабаря посадовцю ДБР

Суд арештував львівського бізнесмена, який пропонував $500 тисяч хабаря посадовцю ДБР

Укрінформ
Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави львівському бізнесмену, затриманому під час спроби дати хабар посадовцю Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань.

Про це повідомило ДБР, передає Укрінформ.

Розмір визначеної судом застави становить 429 мільйонів 440 тисяч гривень.

Як нагадали в ДБР, компанії фігуранта виграли 23 тендери на постачання Міністерству оборони одягу для Збройних сил України на понад 1,5 млрд гривень, однак багато контрактів лишилися невиконані. Водночас деякі контракти виконані були не в повному обсязі або за завищеними цінами.

Сума збитків, за попередніми оцінками, становить понад 1 млрд гривень.

За фактом оборудок із закупівлями одягу та білизни для ЗСУ кілька місяців тому бюро порушило кримінальне провадження.

Хабар бізнесмен пропонував за сприяння поверненню майна, вилученого у підконтрольних йому компаній під час розслідування.

На сьогодні бізнесмену оголошена підозра за ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України. Йому загрожує позбавлення волі терміном до восьми років.

Досудове розслідування триває.

Читайте також: ДБР продовжує роботу над екстрадицією Жеваго

Як повідомляв Укрінформ, 29 грудня затримали львівського бізнесмена, який пропонував високопосадовцю Головного слідчого управління ДБР 500 тисяч доларів за сприяння поверненню майна, вилученого в межах кримінального провадження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-