Якщо нардепи підуть на фронт, то це буде вигідно ворогу - Корнієнко

Якщо нардепи підуть на фронт, то це буде вигідно ворогу - Корнієнко

Лещенко запитує
Укрінформ
Якщо народних депутатів України мобілізувати, то це може зіграти на руку Російській Федерації.

Про це перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко повідомив у ефірі програми Укрінформу «Лещенко запитує».

"Відповідей на питання чому не мобілізувати народних депутатів декілька. Перша - нудна, а саме законодавчо-конституційна. Якщо нардепів мобілізувати, то більше нікому тоді буде голосувати, ухвалювати закони, зокрема бюджет", - зазначив він.

В цьому контексті перший віцеспікер українського парламенту пояснив, що мобілізація парламентаріїв буде заважати функціонуванню держави і перемозі.

"Я думаю, що якби депутати, їх родини менше демонстрували таку поведінки, яку суспільство засуджує, особливо під час війни, то це питання менше б виникало серед громадян", - підкреслив Корнієнко.

Він нагадав, що з 24 лютого 2024 року було декілька гучних скандалів за участю народних депутатів, яким повідомляли про підозру, зокрема про незаконне збагачення, також неетичним у час війни є відпочинок посадовців закордоном.

Читайте також: Українські депутати влаштували флешмоб та акцентували увагу світу на злочинах РФ - Корнієнко

"Ще один аргумент, який не сподобається людям - доведеться платити більше нардепам. Наразі депутат отримує на руки біля 80 тисяч гривень, а після мобілізації буде отримувати більше 100 тисяч, якщо буде перебувати десь у зоні бойових дій", - зауважив політик.

Перший заступник Голови ВР наголосив, що на такі думки українське суспільство також наштовхує російська пропаганда, "тому що росіянам максимально вигідно, щоб не було в Україні парламенту діючого. Якщо перестане працювати Рада, то тоді в державі зупиняться євроінтеграційні процеси та шлях України до НАТО". 

Як повідомляв Укрінформ, увечері 25 грудня Кабінет Міністрів вніс до Верховної Ради законопроєкт "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби" (№10378). Документ викликав чимало дискусій у політикумі і суспільстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-