Шмигаль: Відтепер 70% зарплати держслужбовця становитиме оклад і лише 30% - премії

Шмигаль: Відтепер 70% зарплати держслужбовця становитиме оклад і лише 30% - премії

Укрінформ
Кабінет Міністрів затвердив документ про нову систему оплати праці держслужбовцям.

Про це повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання уряду, передає Укрінформ. https://t.me/Denys_Smyhal/6732

«Уряд продовжує реформу державного управління. Сьогодні затверджуємо документ про нову систему оплати праці на основі кваліфікації посад та грейдів», - поінформував він.

Очільник уряду наголосив, що відтепер ніхто з керівників за власним бажанням не зможе нараховувати «захмарні премії, надбавки та доплати».

«Тепер 70% зарплати держслужбовця буде складати оклад, і лише 30% — премії», - наголосив Прем’єр-міністр.

За його словами, нова система охопить як державні органи з юрисдикцією на всю Україну (міністерства, Секретаріат Кабінету Міністрів, Офіс Президента), так і регіональні органи (обласні та районні адміністрації).

Читайте також: Премії держслужбовцям у 300-400% вже не буде - Немчінов

Окрім того, з 1 січня скорочується кількість вакансій державної служби майже на 20 тисяч, «і це лише перший етап».

«Нова система оплати праці та скорочення вакансій, за оцінками Міністерства фінансів, дозволить нам зберегти близько 8 млрд грн бюджетних коштів і спрямувати їх у 2024 році на потреби безпеки й оборони», - акцентував Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, за словами Міністра Кабінету міністрів Олега Немчінова, існує реальна диспропорція в зарплатах державних службовців на однакових посадах, тому реформа державної служби необхідна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-