Росія розганятиме фейки про «політичні переслідування» у справі Дубінського - ДБР

Росія розганятиме фейки про «політичні переслідування» у справі Дубінського - ДБР

Укрінформ
Спецслужби Російської Федерації за участю підозрюваних у державній зраді громадян України готують масштабну медійну спецоперацію з дискредитації роботи Державного бюро розслідувань.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДБР.

Підозрювані у державній зраді члени злочинної організації готують проти Державного бюро розслідувань масштабну медійну спецоперацію з дискредитації. За завданням спецслужб РФ вони планують поширити фейки про хід досудового розслідування відносно них, розповідати про нібито політичні переслідування тощо.

Як підкреслили в ДБР, через сумнівні джерела в засобах масової інформації заплановано розповсюдження неправдивої та перекрученої інформації для нівелювання доведених слідством фактів та здобутих доказів.

Державне бюро розслідувань спільно зі Службою безпеки України викрило цю злочинну організацію у листопаді поточного року. До її складу входили чинний та колишній народні депутати, помічник одного з них, а також експрокурор.

Встановлено, що за вказівкою російських спецслужб вони організували заходи з дискредитації іміджу України на міжнародній арені для погіршення дипломатичних відносин зі США та ускладнення вступу України до Європейського Союзу та НАТО.

Підозру у державній зраді та участі в злочинній організації отримав чинний народний депутат, який здійснював інформаційно-підривну діяльність на користь Росії. Його парламентському колезі – нині позбавленого мандата, також повідомили про підозру. Крім цього, про підозру повідомили колишньому прокурору та двом чинним працівникам Головного управління Генерального штабу Збройних сил РФ (більш відомого як ГРУ).

Ухвалою Печерського районного суду Києва чинному народному депутату обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Досудове розслідування триває.

Читайте також: Ексзаступника голови Нацполіції Тишлека перевіряють на незаконне збагачення - ДБР

Як повідомляв Укрінформ, підозру у державній зраді отримав народний депутат Олександр Дубінський. Він входив до складу злочинної організації, яку сформувало Головне управління Генштабу Збройних сил Росії, відоме як ГРУ.

Крім того, за процесуального керівництва прокурорів Офісу генпрокурора, у вчиненні цих злочинів повідомлено про підозру двом співробітникам російських спецслужб, а також колишньому народному депутату України III-IX скликань та експрокурору.

Як повідомили в СБУ, правоохоронці встановили, що злочинна організація була створена заступником начальника російського ГРУ Володимиром Алєксєєвим як агентурна мережа, що діяла в столиці України. Операційним керівництвом ворожої групи з території РФ займався його заступник – Олексій Савін.

Їм також повідомили про підозру як особам, які створили злочинну організацію і займалися підбурюванням до державної зради. Також повідомлено про підозру агентам РФ: екснародному депутату Андрію Деркачу та експрокурору Костянтину Кулику.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-