У кіберполіції попереджають про нову шахрайську схему від імені поштового сервісу

У кіберполіції попереджають про нову шахрайську схему від імені поштового сервісу

Укрінформ
В Україні з'явилася нова шахрайська схема, коли людям приходять фейкові СМС про надходження посилок від імені одного з відомих поштових сервісів.

Про це у Телеграмі повідомила пресслужба Департаменту кіберполіції Нацполіції, передає Укрінформ.

"Зловмисники розповсюджують фейкові СМС про надходження посилок від імені відомого поштового сервісу. Повідомлення містять фішингові посилання на підконтрольні шахраям ресурси", - зазначили у пресслужбі і оприлюднили скрін із СМС від шахраїв.

В СМС йдеться, що людині не може бути доставлена посилка через нібито відсутність адреси, і вказується лінк, де людина нібито може оновити адресу.

У зв’язку з цим правоохоронці закликали громадян не переходити за сумнівними гіперпосиланнями, щоб не втратити гроші.

"Не переходьте за сумнівними гіперпосиланнями. Отримуйте дані про надходження посилки лише на офіційному сайті поштового сервісу або у застосунку. Перевіряйте правильність URL-адреси сайту перед введенням конфіденційних даних - навіть найменша невідповідність може означати, що користувач потрапив на фішинговий сайт", - рекомендують у поліції.

Також громадянам радять завести окрему інтернет-картку для онлайн-шопінгу, на яку їм потрібно переказувати лише ту суму, що необхідна для оплати; сплачувати гроші після отримання товару, аби мінімізувати ризики втрати коштів; не повідомляти стороннім особам коди-підтвердження, які приходять у СМС-повідомленнях або безпосередньо у застосунки.

Читайте також: Кіберполіція попереджає про нову шахрайську схему на тлі збою у Київстарі

"При розголошенні платіжної інформації – негайно зверніться до банку та заблокуйте карту", - закликали у кіберполіції.

Як повідомлялося, МВС попереджає українців про поширення шахрайської схеми через WhatsApp і Telegram, яка містить повідомлення із запитанням: «Вас цікавить робота на неповну зайнятість?».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-