Міноборони має інформацію про кількість чоловіків призовного віку за кордоном - Умєров

Міноборони має інформацію про кількість чоловіків призовного віку за кордоном - Умєров

Укрінформ
Міністерство оборони має інформацію щодо кількості чоловіків призовного віку, які виїхали з України після початку повномасштабної війни і не повернулися.

Про це міністр оборони України Рустем Умєров заявив у інтерв’ю Суспільному, повідомляє Укрінформ.

"Останні півтора місяця ми консолідували всі бази даних. Тобто бачимо, скільки у нас в Україні, скільки за кордоном, перевіряємо це разом з МЗС, тобто у нас є така інформація", – сказав він.

Інформацію щодо пошуку способів повернення чоловіків з-за кордону для виконання свого громадянського обов’язку із захисту держави міністр оборони прокоментував так: "Якщо ми ухвалимо рішення по категоріях, запрошення надішлемо усім".

Умєров підкреслив, що його завдання – зробити все "можливе і неможливе" в правових рамках, щоб долучити до захисту України необхідну кількість людей. Він також висловив думку, що людей, які хочуть служити українській нації, набагато більше, ніж тих, хто хоче уникнути цього.

Читайте також: Повісток у «Дії» не буде ніколи - Федоров

Як повідомляв Укрінформ, міністр оборони Умєров в інтерв’ю німецьким ЗМІ заявив, що Україна хотіла би, щоб усі чоловіки – громадяни України – призовного віку, які наразі перебувають за кордоном, з'явилися на пункти комплектування ЗСУ.

Водночас в Управлінні преси та інформації Міністерства оборони України уточнили, що Умєров закликав приєднуватися до Збройних сил всіх громадян України, де б вони не були. Наразі питання про покарання тих, хто перебуває за межами України, не стоїть на порядку денному.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-