Хабар у $250 тисяч: експосадовцю Держслужби експортного контролю оголосили вирок

Хабар у $250 тисяч: експосадовцю Держслужби експортного контролю оголосили вирок

Укрінформ
Колишнього заступника директора департаменту Державної служби експертного контролю за вимагання 250 тис. доларів США засудили на 10 років і шість місяців ув'язнення.

Про це у Фейсбуці повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура, передає Укрінформ.

22 грудня колегія суддів ВАКС оголосила вирок, яким колишнього заступника директора Департаменту державної експертизи - начальника відділу державної експертизи міжнародних передач апаратури керування, електрообладнання та товарів подвійного використання Держслужби експортного контролю України визнано винуватим у вимаганні 250 тис. доларів неправомірної вигоди та одержанні частини цих коштів, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК.

За ці гроші посадовець обіцяв прийняти рішення в інтересах одного з підприємств щодо його реєстрації як суб’єкта здійснення міжнародних передач товарів, які підлягають державному експортному контролю, та надання дозволу на експорт товарів подвійного призначення.

Читайте також: Справа про хабар: суддю Київського апеляційного суду залишили під вартою

Зазначається, що на час затримання держслужбовець отримав 125 тис. доларів, які були вилучені за місцем його проживання та в автомобілі.

«За вироком суду колишньому посадовцю призначено покарання у виді 10 років 6 місяців позбавлення волі з позбавленням права обіймати керівні посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій строком три роки, з позбавленням 7 рангу державного службовця, з конфіскацією усього належного особі на праві власності майна, зокрема 42 950 доларів США і два злитки золота, вагою по 5 грамів кожний», - ідеться в повідомленні. Його взяли під варту в залі суду.

Читайте також: САП направила до суду справу депутатки, яка перекидала хабар через паркан

Вирок Вищого антикорупційного суду набирає чинності через тридцять днів після оголошення, якщо його не буде оскаржено до Апеляційної палати ВАКС.

Як повідомляв Укрінформ, 29 листопада прокурори САП та детективи НАБУ викрили чотирьох суддів Київського апеляційного суду, які отримали 35 тисяч доларів неправомірної вигоди за зняття арешту з майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-