Справа про хабар: суддю Київського апеляційного суду залишили під вартою

Справа про хабар: суддю Київського апеляційного суду залишили під вартою

Укрінформ
Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 4 млн грн застави судді Київського апеляційного суду, якого підозрюються в одержанні неправомірної вигоди у розмірі 35 тис. доларів.

Як передає Укрінформ, про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомляє у Телеграмі.

19 грудня 2023 року Апеляційна палата ВАКС підтримала позицію прокурора САП, відмовила в задоволенні апеляційної скарги сторони захисту та залишила без змін ухвалу ВАКС від 5 грудня 2023 про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 4 млн грн застави до одного з суддів Київського апеляційного суду, який підозрюється в одержанні неправомірної вигоди у розмірі 35 тис. доларів США за ухвалення рішення про скасування арешту майна.

Строк дії запобіжного заходу - до 3 лютого 2024 року.

Ухвала АП ВАКС набирає законної сили з моменту проголошення, є остаточною та оскарженню не підлягає.

Читайте також: Справа про хабар: усім підозрюваним суддям Київського апеляційного суду обрали застави

Як нагадали у САП, 30 листопада прокурори за дорученням керівника САП повідомили про підозру чотирьом суддям Київського апеляційного суду. Дії суддів кваліфіковано за ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Як повідомляв Укрінформ, 29 листопада прокурори САП та детективи НАБУ викрили чотирьох суддів Київського апеляційного суду на одержанні 35 тисяч доларів. Їм повідомили про підозру за ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України.

4 грудня Вища рада правосуддя дала згоду на тримання під вартою чотирьох суддів Київського апеляційного суду - В’ячеслава Дзюбіна, Ігоря Паленика, Віктора Глиняного і Юрія Сливи.

15 грудня Вища рада правосуддя відсторонила до 30 січня 2024 року Глиняного та Сливу від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням їх до кримінальної відповідальності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-