ВАКС зменшив розмір застави для Насірова до понад 100 мільйонів

ВАКС зменшив розмір застави для Насірова до понад 100 мільйонів

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд зменшив розмір застави для колишнього голови Державної фіскальної служби Романа Насірова до 100 мільйонів 472 гривень.

Про це поінформувала пресслужба ВАКС, передає Укрінформ.

"Колегія суддів зменшила обвинуваченому розмір застави із 127 млн 780 тис грн до 100 млн 472 грн", - зазначається у повідомленні.

Окрім цього, колегія суддів ВАКС частково задовольнила клопотання прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та продовжила ексголові ДФС України строк дії запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на 60 діб - тобто, до 18 лютого 2024 року включно.

У разі внесення застави на експосадовця покладатиметься низка обов'язків, серед яких - прибувати за викликом до суду, а в разі неможливості прибуття за викликом у призначений строк – заздалегідь повідомити про це суд; не залишати межі Києва без дозволу суду; повідомляти суд про зміну місця свого проживання; утримуватись від спілкування з особами, указаними в ухвалі суду.

У разі внесення застави на Насірова будуть покладені і такі обов'язки, як здати на зберігання до відповідних органів державної влади усі свої паспорти громадянина України для виїзду за кордон, службовий паспорт, інші документи, що дають право на виїзд з України та в’їзд в Україну, окрім паспорта громадянина України. і носити електронний засіб контролю.

Як повідомлялося, за версією слідства, колишній очільник ДФС Роман Насіров за пособництва свого радника протягом 2015-2016 років забезпечив юридичним особам, підконтрольним власнику агрохолдингу, відшкодування ПДВ у розмірі понад 3,2 млрд грн.

За інформацією правоохоронців, за це ексглава ДФС неправомірно одержав на свою користь та на користь третіх осіб понад 722 млн грн.

Читайте також: ВАКС залишив Насірова під вартою, застава - понад120 мільйонів

Наприкінці жовтня минулого року ВАКС арештував Насірова із альтернативою застави у 523 205 865 грн.

Пізніше ексголові ДФС зменшили заставу вдвічі - до 261 млн грн.

А 9 листопада 2023 року ВАКС продовжив до 7 січня строк тримання під вартою Насірова, але при цьому зменшив йому заставу до понад 120 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-