ВАКС залишив Насірова під вартою, застава - понад ₴120 мільйонів

ВАКС залишив Насірова під вартою, застава - понад ₴120 мільйонів

Укрінформ
Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду залишила без змін запобіжний захід для ексголови ДФС України у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави у 120,78 млн грн.

Про це поінформувала пресслужба АП ВАКС, передає Укрінформ.

«6 грудня 2023 року Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду розглянула апеляційні скарги сторони захисту на ухвалу ВАКС від 9 листопада 2023 року про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до колишнього голови ДФС України до 7 січня 2024 року з альтернативою внесення застави у розмірі 120 780 000 грн. За результатами розгляду колегія суддів залишила без задоволення апеляційні скарги сторони захисту, а ухвалу ВАКС – без змін», – поінформували у суді.

Це рішення набрало законної сили з моменту проголошення та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Як повідомлялося, за версією слідства, колишній очільник ДФС Роман Насіров за пособництва свого радника протягом 2015-2016 років забезпечив юридичним особам, підконтрольним власнику агрохолдингу, відшкодування ПДВ у розмірі понад 3,2 млрд грн.

За інформацією правоохоронців, за це ексглава ДФС неправомірно одержав на свою користь та на користь третіх осіб понад 722 млн грн.

Читайте також: ВАКС залишив у силі вирок ексголові Державіаслужби

Наприкінці жовтня минулого року ВАКС арештував Насірова з альтернативою застави у 523 205 865 грн.

Пізніше ексголові ДФС зменшили заставу вдвічі – до 261 млн грн.

А 9 листопада 2023 року ВАКС продовжив до 7 січня строк тримання під вартою Насірова, але при цьому зменшив йому заставу до понад 120 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-