ЦПД цьогоріч виявив майже 10 тисяч російських дезінформаційних повідомлень

ЦПД цьогоріч виявив майже 10 тисяч російських дезінформаційних повідомлень

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при РНБО нині моніторить 449 Телеграм-каналів, 156 іноземних інтернет-ресурсів, 101 YouTube-канал, 812 спікерів та 296 організацій, щоб протидіяти в інформаційній війні з Росією.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив т.в.о. керівника Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Шаповалов під час підсумкової пресконференції про результати роботи.

Він поінформував, що упродовж 2023 року ЦПД зафіксував 9600 деструктивних інформаційних повідомлень, сформував 310 «Дайджестів за результатами моніторингу інфопростору» щодо ключових подій, 72 «картки інформаційного реагування».

«Команда аналітиків досліджує інциденти з метою виявлення кампаній інформаційного впливу, що несуть загрозу національній безпеці, проводить всебічний аналіз та надає пропозиції з відповідного реагування. За результатами роботи 74 досьє діяльності осіб/компаній/джерел розповсюдження інформації за 2023 рік складено і опубліковано. 56 аналітичних звітів за результатами виявлених загроз, 50 інформаційно-аналітичних матеріалів з питань забезпечення інформаційної безпеки України за 2023 рік», - сказав Шаповалов.

Він також зауважив, що основними споживачами матеріалів аналітично-моніторингового напрямку ЦПД є сектор безпеки і оборони України, Офіс Президента, МЗС та міжнародні партнери.

Читайте також: Данілов про протидію дезінформації: Це війна, але тут ми лінію фронту не побачимо

«Центр співпрацює з 18 країнами, 65 відповідних організацій є партнерами, реципієнтами та отримувачами інформації, тобто ми знаходимося з ними на постійному контакті, постійному обміні інформації», - зазначив керівник ЦПД.

Крім того, за його словами, з аналітичних матеріалів формуються похідні матеріали для інформування населення держави про дезінформацію та інші інформаційні загрози.

Як повідомляв Укрінформ, 11 березня 2021 року Рада національної безпеки і оборони ухвалила рішення про створення Центру протидії дезінформації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-