Данілов про протидію дезінформації: Це війна, але тут ми лінію фронту не побачимо

Данілов про протидію дезінформації: Це війна, але тут ми лінію фронту не побачимо

Укрінформ
В інформаційному просторі України відбувається інформаційна війна, але в ній неможливо побачити лінію фронту.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив Секретар РНБО України Олексій Данілов під час підсумкової пресконференції про результати роботи Центру протидії дезінформації при РНБО.

«Ми свідомі того, що те, що відбувається сьогодні на інформаційному просторі – це війна, потужна війна і питання лінії фронту тут ми з вами не побачимо. З урахуванням того, що саме на наших територіях відбувається війна, такі структури (як Центр протидії дезінформації – ред.) є фактично у всіх країнах НАТО. Стандарти натівські, які є на сьогодні в цій царині, вони вже є визначеними. Є країни, які є лідерами в цьому - це перш за все Фінляндія, це Латвія і низка інших країн, з якими ми співпрацюємо», - зазначив Данілов.

Своєю чергою т.в.о. керівника Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Шаповалов повідомив, що робота центру допомагає відповідальним державним структурам адекватно реагувати на вкиди російської пропаганди.

«Моніторингова команда центру щоденно наповнює базу даних, відомості з якої автоматично потрапляють до спеціалізованого боту-оповіщення, необхідного для оперативного реагування зацікавлених осіб. І що важливо, цей бот виконує одразу дві функції: забезпечує швидкий обмін між безпосередньо співробітниками Центру, а по-друге, інформує високопосадовців щодо інцидентів, які потребують особливої уваги. І що найважливіше – це фактично стратком в телефоні, це центр комунікацій, але кожна уповноважена особа, яка отримує повідомлення, вона самостійно приймає рішення про необхідність реакції», - розповів Шаповалов.

Читайте також: Росія активно створює фейкові Телеграм-канали українських бригад і батальйонів - ЦПД

Також він розповів, що дані щодо найгостріших інформаційних інцидентів окремо потрапляють в картку інформаційного реагування, яка містить рекомендації щодо реагування для прийняття рішень.

«Кожен орган приймає рішення щодо реагування на той чи інший інформаційний інцидент і безпосередньо несе відповідальність. Ми зі свого боку можемо дати рекомендації та можемо в цифрованому вигляді побачити, чи були ці рекомендації виконані та, чи призвели вони до тих, чи інших результатів», - розповів Шаповалов.

Також він повідомив, що центр готує щотижневий звіт про найважливіші події тижня, актуальні інформаційні загрози та тенденції в інформаційному просторі, у якому вміщено прогноз на наступний звітний період.

Читайте також: TikTok виявив понад 12 тисяч акаунтів, які поширювали російські фейки

Як повідомляв Укрінформ, 11 березня 2021 року Рада національної безпеки і оборони ухвалила рішення про створення Центру протидії дезінформації. 16 грудня 2023 року ЦПД повідомив, що російська розвідка створює фейкові Телеграм-канали українських бригад і батальйонів для збору інформації та дискредитації українських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-