Зеленська і Свириденко підбили підсумки роботи спільноти «Бізнес без бар'єрів»

Зеленська і Свириденко підбили підсумки роботи спільноти «Бізнес без бар'єрів»

Фото
Укрінформ
Дружина Президента України Олена Зеленська та перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки Юлія Свириденко підбили підсумки роботи спільноти "Бізнес без бар'єрів" та обговорили плани на наступний рік.

Про це Зеленська розповіла за підсумками зустрічі з представниками компаній, що об'єднані у спільноту "Бізнес без бар'єрів", у Телеграмі, передає Укрінформ.

"Три роки спільноті "Бізнес без бар’єрів" – компаніям, об’єднаним метою працювати безбар’єрно для всіх українців, давати всі можливості і персоналу, і клієнтам. Це не лише про потреби людей з інвалідністю, але й про те, наскільки ми як суспільство готові розуміти всіх людей, без винятку. Про те, що бізнес приймає та поважає різноманіття, проявляючи соціальну відповідальність. Сьогодні разом із першою віцепрем’єр-міністеркою – міністеркою економіки Юлією Свириденко та всією спільнотою зібралися поділитися успішними проєктами цього року та планами на наступний", - зазначила Зеленська.

Вона розповіла, що за три роки, навіть за ворожого вторгнення, спільнота "Бізнес без бар’єрів" зростала й продовжує зростати. На сьогодні вона налічує 25 компаній.

Читайте також: У «Довідник безбар’єрності» інтегрували розділ про взаємодію із захисниками у мирному житті

"За цей час усі учасники стали чимось більшим, ніж були, бо люди приходять нині до магазинів, банків, компаній не лише за товарами й послугами, але й за підтримкою. Тож кожен крок назустріч людині підтримує не просто економіку чи розвиток, а загальну стійкість", - сказала перша леді.

Вона нагадала, що успіхами роботи спільноти, зокрема, стало те, що в державі з’явилися автошколи для людей з інвалідністю, Uklon запропонував новий сервіс для людей, які користуються колісним кріслом, "Фора" провела аудит безбар’єрності в магазинах мережі, за підсумками якого було створено гайд з організації безбар’єрного простору, а "Ощадбанк" ухвалив комплексну програму, покликану підвищити доступність відділень.

Крім цього, за словами Зеленської, компанії спільноти стали потужним голосом комунікаційної кампанії "Ти як?". Ролики про ментальне здоров’я транслюються на АЗК SOCAR Energy Ukraine, у вагонах потягів "Інтерсіті" та на вокзалах "Укрзалізниці", у відділеннях "ПриватБанку", на касах і в торгових залах мережі магазинів "Фора", "АТБ" та на екранах техніки в магазинах "Фокстрот". В усі замовлення книжкова платформа Yakaboo додає закладинки з посиланням на спеціальну сторінку HowAreU.com, сюди ж пропонує перейти відвідувачам свого сайту Work.ua.

Під час зустрічі представники компаній поділилися як успішними кейсами з безбарʼєрності, так і труднощами з їх впровадженням.

Перша леді розповіла, що "Довідник безбар’єрності" поповнився новим розділом – про взаємодію з людьми, які мають досвід війни.

"Важливо, що все, чим діляться члени спільноти "Бізнес без бар’єрі"»: усі практики, досвід, – не "секрет фірми". Все може перейняти інший, і результат точно збагатить усіх. Бо разом ми створюємо суспільство, у якому людям не байдуже одне на одного, у якому людина – головна цінність", - зазначила Зеленська.

Вона висловила вдячність усім членам спільноти за дискусію та працю в напрямі безбарʼєрності. "Сподіваюся, наша спільнота розширюватиметься, аж доки стане непотрібною – бо кожен бізнес в Україні буде безбарʼєрним", - наголосила перша леді.

Читайте також: За перший рік війни зареєстрували понад 150 тисяч нових випадків інвалідності - Зеленська

Як повідомлялося, у 2020 році Президент Володимир Зеленський підписав указ "Про забезпечення створення безбар’єрного простору в Україні", ухвалено Національну стратегію безбар'єрності, План заходів із подолання бар’єрів, з’явилася Рада безбар’єрності при Кабінеті Міністрів.

На основі запропонованого дружиною Президента бачення безбар’єрного суспільства великі компанії-працедавці об’єднались у спільноту "Бізнес без бар’єрів"; із громадськими організаціями було розроблено електронний "Довідник безбар’єрності" – перший посібник із коректного спілкування. Реалізовано також кілька інфраструктурних проєктів, щоб безбар’єрними ставали простори в громадах і культурних закладах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-