За перший рік війни зареєстрували понад 150 тисяч нових випадків інвалідності - Зеленська

За перший рік війни зареєстрували понад 150 тисяч нових випадків інвалідності - Зеленська

Укрінформ
За перший рік повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україні зареєстровано 150 тисяч нових випадків інвалідності.

Про це заявила перша леді Олена Зеленська під час засідання Ради безбар’єрності передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Офісу Президента.

«Лише перший рік вторгнення додав понад 150 тисяч випадків реєстрації нової інвалідності», - сказала вона, уточнивши, що значна частка цієї кількості припадає на військових.

Водночас, підкреслила дружина Президента, в Україні є три мільйони людей, які зазнали травм до повномасштабної війни, наприклад, на виробництві, у ДТП, а також ті, хто мають інвалідність від народження.

Читайте також: У «Довідник безбар’єрності» інтегрували розділ про взаємодію із захисниками у мирному житті

Окрім того, за її словами, за шість місяців 2023 року в країні народилися 100 тисяч дітей, які також потребують додаткової уваги та можливостей.

Перша леді акцентувала, що дві третини дітей шкільного віку через ворожі атаки позбавлені можливості навчатися очно.

Вона назвала все це викликами для безбар'єрності країни. «Кожне життя цінне. І його якість має значення. Ми не обираємо часи, у які нам жити, але ми можемо боротися», – резюмувала Зеленська.

Читайте також: Зеленська: Безбар’єрною має стати вся країна, всі її опції

Як повідомляв Укрінформ, Прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що безбар’єрність сьогодні є нагальною необхідністю для мільйонів українців.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-