Швейцарська компанія передасть Україні 60 машин для розмінування

Швейцарська компанія передасть Україні 60 машин для розмінування

Укрінформ
Швейцарська компанія Global Clearance Solutions (GCS) до середини 2024 року планує доставити в Україну 60 машин для розмінування.

Про це компанія повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

«До середини 2024 року ми доставимо в Україну шістдесят платформ для розмінування, які допоможуть створити безпечне середовище, сприятимуть полегшенню життя цивільного населення та рятуватимуть життя», - йдеться у дописі GCS.

У травні керівництвом GCS було заявлено про наміри протягом цього року передати Україні близько 20 машин розмінування. Машини застосують для очищення від мін і нерозірваних боєприпасів сільськогосподарських угідь та об’єктів критичної інфраструктури деокупованих районів Миколаївської, Харківської та Херсонської областей. 

Як повідомлялося, у листопаді в Україні відкрився центр обслуговування безпілотних машин для розмінування швейцарської компанії Global Clearance Solutions (GCS).

Читайте також: Вибухотехнікам Харківщини передали спецмашину для розмінування українського виробництва

Завданням центру є консультування українських фахівців і допомога з обслуговуванням і ремонтом розмінувальних машин GCS-200, перші з яких вже працюють в Україні й використовуються, зокрема, Державною службою з надзвичайних ситуацій та агрохолдингом "Нібулон".

Замовлення на машини розмінування фінансує Міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини та Німецький державний банк розвитку (KFW DEG).

За попередніми оцінками, приблизно 174 тис. км² в Україні потенційно забруднені вибухонебезпечними предметами.

Фото: GCS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-