Безбар’єрність є нагальною необхідністю для мільйонів українців - Шмигаль

Безбар’єрність є нагальною необхідністю для мільйонів українців - Шмигаль

Фото
Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголошує, що безбар’єрність сьогодні є нагальною необхідністю для мільйонів українців.

Як передає Укрінформ, про це глава уряду написав у Фейсбуці.

Прем’єр зазначив, що спільно з першою леді Оленою Зеленською та Головою Верховної Ради Русланом Стефанчуком провели підсумкове засідання Ради безбар’єрності.

За його словами, у 2023 році уряд доклав багато зусиль для втілення відповідних проєктів.

«У 2023 році уряд доклав багато зусиль для втілення відповідних проєктів. Мінцифри запровадило європейські стандарти цифрових комунікацій державних органів, які тепер реалізуються на практиці в усіх державних цифрових сервісах. Мінекономіки започаткувало програму компенсацій роботодавцям, які облаштували робоче місце для фахівця з інвалідністю. Безбар’єрність під час проходження ВЛК. Електронна черга, цифровізація документів. Виділили кошти на заходи зі створення безбар’єрного середовища», - зазначив Шмигаль.

Також, за його словами, Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів оновлює державні будівельні норми з урахуванням вимог безбар’єрності. Цього року прийнято норми для лікарень, сховищ і укриттів, вимоги до тимчасових споруд.

Міністерство охорони здоров’я продовжує системно, крок за кроком, запроваджувати активну доказову реабілітацію.

Читайте також: Зеленська: Безбар’єрною має стати вся країна, всі її опції

«Вдячний усім за продуктивну працю. Не зупиняємося на досягнутому. Посилюємо взаємодію з органами місцевого самоврядування, адже саме від них залежить кінцевий результат», - заявив глава уряду.

Як повідомляв Укрінформ, Олена Зеленська заявила, що у новий розділ «Довідника безбар’єрності» – «Люди з досвідом війни. Гідність. Взаємодія» інтегрували поради про взаємодію, засновану на повазі до різного досвіду.

Фото: Денис Шмигаль, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-