ВР розширила перелік осіб, які мають право на отримання одноразової допомоги

ВР розширила перелік осіб, які мають право на отримання одноразової допомоги

Укрінформ
Верховна Рада України ухвалила Закон щодо удосконалення правового регулювання правовідносин, пов'язаних з призначенням, отриманням одноразової грошової допомоги та наданням пільг деяким категоріям осіб.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Апарату ВРУ.

«Верховна Рада України 9 грудня 2023 року ухвалила в цілому Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення правового регулювання правовідносин, пов'язаних з призначенням, отриманням одноразової грошової допомоги та наданням пільг деяким категоріям осіб, (реєстр. №9226)», - ідеться в повідомленні.

Законом надано право особам рядового та начальницького складу служби цивільного захисту складати в письмовій формі особисте розпорядження на випадок своєї смерті щодо виплати одноразової грошової допомоги (15 млн грн) обраним особам, визначивши розмір частки таких осіб у відсотках та розповсюдивши право бути отримувачами такої допомоги на малолітніх, неповнолітніх, повнолітніх непрацездатних дітей, непрацездатну вдову (вдівця) та непрацездатних батьків загиблої (померлої) особи.

Читайте також: Рада ухвалила закон щодо удосконалення процедур суддівської кар’єри

Як повідомляв Укрінформ, нещодавно зареєстрований у Верховній Раді законопроєкт «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист» передбачає низку змін до законодавства для покращення соціального захисту військовослужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-