У Міноборони чекають на ухвалення закону, що посилить соцзахист військових

У Міноборони чекають на ухвалення закону, що посилить соцзахист військових

Укрінформ
Нещодавно зареєстрований у ВР законопроєкт «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист» передбачає низку змін до законодавства для покращення соціального захисту військовослужбовців.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Наталія Калмикова, передає Укрінформ із посиланням на Арміяінформ.

«У цьому законопроєкті більше десяти істотних нововведень. Зокрема, відтепер військовослужбовці зможуть — на підставі рішення ВЛК — лікуватися за кордоном більше як чотири місяці. Окремо хочу наголосити на перегляді пільг за вислугу років для визначення розміру пенсії. Після ухвалення цих змін проходження військової служби під час воєнного стану зараховуватиметься за принципом «місяць — за два місяці». Якщо ж ми говоримо про бійця, який бере безпосередню участь у бойових діях, то це — «місяць за чотири місяці», для полонених — «місяць за п’ять» (якщо полонення не було добровільне)», - сказала Калмикова.

Вона додала, що законопроєкт також передбачає надання військовослужбовцям одноразової відпустки при народженні дитини зі збереженням грошового забезпечення у повному обсязі, звільнення від виконання службових обов’язків військовослужбовців у разі хвороби дитини віком до 14 років, яка потребує стаціонарного лікування, зі збереженням грошового забезпечення на весь період хвороби дитини та низку інших змін.

«Представники Міноборони активно працювали над нормами цього законопроєкту з народними обранцями. Сподіваюся, Верховна Рада розгляне цей документ найближчим часом», — зазначила заступниця міністра.

Читайте також: Українську електронну систему соцзахисту ВПО визнали в Європі

Проєкт закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист" №10313 зарєстрований у ВР 4 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-