Україна закликала Мексику долучитися до повернення дітей та незаконно переміщених осіб

Україна закликала Мексику долучитися до повернення дітей та незаконно переміщених осіб

Укрінформ
На політичних консультаціях міністерств закордонних справ українська сторона закликала Мексику долучитися до вирішення питань повернення українських дітей, незаконно переміщених з тимчасово окупованих територій України.

Про це повідомило МЗС України за підсумками консультацій у Мехіко, передає Укрінформ.

Зазначається, що сторони обговорили широке коло питань двосторонніх відносин та міжнародного порядку денного. Українська делегація під головуванням директора Третього територіального департаменту МЗС України Ярослава Брисюка ознайомила мексиканських партнерів з ситуацією на фронті, руйнівними наслідками російської агресії, з кроками, які здійснюються Україною з метою притягнення Росії до відповідальності за вчинені злочини, заходами українського уряду щодо зміцнення глобальної продовольчої безпеки, зокрема у рамках ініціативи «Зерно з України», а також проєктами відбудови.

Українська сторона наголосила на важливості імплементації Формули миру Президента Володимира Зеленського та активної участі Мексики у цьому процесі, закликала мексиканських партнерів долучитися до вирішення питань повернення українських дітей, незаконно переміщених з тимчасово окупованих територій України.

Мексиканські дипломати запевнили у принциповій позиції керівництва їхньої держави щодо підтримки територіальної цілісності та суверенітету України. У цьому зв’язку вони наголосили на готовності й надалі підтримувати нашу державу в рамках міжнародних організацій, долучитися до зусиль, спрямованих на реалізацію українського мирного плану.

Читайте також: Росіяни мають абсолютно чітку геноцидну політику щодо українських дітей - Герасимчук

Сторони також обговорили питання активізації двосторонньої торгівлі, необхідності удосконалення договірно-правової бази відносин, розвитку міжрегіональної та секторальної взаємодії, йдеться в повідомленні.

Окрему увагу приділили пріоритетним напрямкам культурно-гуманітарної співпраці, зокрема спільним проєктам публічної дипломатії.

Як повідомляв Укрінформ, 9 листопада Президент України Володимир Зеленський запросив мексиканський уряд приєднатися до української ініціативи Grain from Ukraine.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-