ЄС спрямує €4 мільйони на медичне обслуговування українських біженців

ЄС спрямує €4 мільйони на медичне обслуговування українських біженців

Укрінформ
Єврокомісія оголосила сьогодні про рішення спрямувати 4 мільйони євро в рамках спеціалізованої програми EU4Health на покращення медобслуговування українських біженців, які скористалися можливостями Директиви тимчасового захисту ЄС.

Як повідомляє Укрінформ, така інформація оприлюднена на сайті Європейської комісії.

«Європейська комісія започаткувала сьогодні проект ємністю у 4 мільйони євро за підтримки програми EU4Health, щоб покращити доступ до системи охорони здоров’я для українських біженців та переміщених осіб, які скористалися тимчасовим захистом в Болгарії, Чехії, Естонії, Угорщині, Латвії, Литві, в Молдові, у Польщі, в Румунії та у Словаччині», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається у повідомленні, згадана програма розрахована на 24 місяці, та здійснюватиметься разом із міжнародною організацією з міграції та ВООЗ. У рамках спільних проектів за участі цих організацій планується підтримати національні системи охорони здоров’я в країнах, що приймають українських біженців, та надати їм можливість забезпечувати цих людей якісним медичним обслуговуванням, включаючи вакцинацію.

Читайте також: Парламент Чехії схвалив продовження тимчасового захисту для українців

Одним із пріоритетів програми є залучення медичного персоналу з числа осіб, що виїхали з України, до місцевих ринків праці, для їх залучення до роботи в медичних закладах країн перебування та для підвищення ефективності медичної допомоги, що надаватиметься українським біженцям.

«Злочинна російська війна проти України триває, і майже 5 мільйонів біженців з України були зареєстровані для тимчасового захисту по усьому ЄС, та мають право на медичне обслуговування. Оскільки дедалі більше людей прибувають до ЄС, рятуючись від війни, ми маємо забезпечити спроможність системи охорони здоров’я в країнах ЄС та у найближчих до України країнах надавати медичну допомогу тим, хто її потребує», - зазначила Єврокомісар з питань охорони здоров’я та продовольчої безпеки Стелла Кіріакідес.

Читайте також: Папа Франциск переказав на допомогу українським біженцям у Литві €100 тисяч

Вона зауважила, що ця ініціатива є чітким сигналом: ЄС та його країни члени, разом із міжнародними партнерами, і надалі продовжуватимуть підтримувати Україну та її народ так довго, як це буде необхідним.

Як повідомлялося, у червні 2023 року Європейська комісія і Міністерство охорони здоров’я України підписали двосторонню угоду про співробітництво у медичній сфері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-