У Варшаві відзначили волонтерів за підтримку України

У Варшаві відзначили волонтерів за підтримку України

Фото, відео
Укрінформ
У Посольстві України в Польщі у вівторок відбулося нагородження українських та польських волонтерів, журналістів та почесних консулів за підтримку України в умовах російської агресії.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“На жаль, війна все ще триває і ми повинні й надалі протидіяти російському варвару. Але дуже добре, що ми в цій боротьбі не самі, і Польща сьогодні пліч-о-пліч з нами, ми за це дуже вдячні і завжди будемо вдячні”,- заявив посол України в Польщі Василь Зварич.

За його словами, те, що роблять волонтери, вже вписано в історію польсько-українських відносин. Дипломат підкреслив, що перемога України у війні буде спільною перемогою українського і польського народів.

У Варшаві відзначили волонтерів за підтримку України / Фото: Юрій Банахевич

Було вручено ордени “За заслуги” III ступеня від Президента України, а також грамоти від Голови Верховної Ради України. Cеред нагороджених були, зокрема, співзасновниці фундації Uniters Вікторія Батрин і Галина Андрушков, почесні консули України в Холмі та Щеціні Cтаніслав Адамяк і Генрик Колодзєй, польські журналісти – кореспондент радіо Wnet у Києві Павел Боболович і колишній кореспондент телеканалу TVP у Києві Томаш Єндрухув.

Посол України в РП також вручив директоркам кількох українських шкіл у Варшаві та поблизу польської столиці ноутбуки для навчання українських дітей. 

Читайте також: Зеленський нагородив волонтерів відзнаками «Золоте серце»

Як повідомлялося, 5 грудня відзначається Міжнародний день волонтерів. Президент України Володимир Зеленський нагородив високими президентськими відзнаками "Золоте серце" українських волонтерів, зазначивши, що допоки б'ються волонтерські серця в Україні, доти б'ється український народ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-