Суд відправив за ґрати ексзаступника голови Держспецзв’язку, застава - 10 мільйонів

Суд відправив за ґрати ексзаступника голови Держспецзв’язку, застава - 10 мільйонів

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід колишньому заступнику голови Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 10 млн грн.

Як передає Укрінформ, про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомляє у Телеграмі.

27 листопада за клопотанням прокурора САП слідчий суддя ВАКС обрав запобіжний захід колишньому заступнику голови Держспецзв’язку, який спільно з іншими особами підозрюється у заволодінні державними коштами у сумі понад 62 млн грн під час закупівлі Державною службою засобів інформатизації, призначених для створення системи захищених реєстрів даних.

Суд задовольнив клопотання детективів Національного антикорупційного бюро України, погоджене прокурором САП, і застосував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 10 млн грн застави та покладенням процесуальних обов’язків у разі її внесення.

Читайте також: У депутата Рівненської облради виявили незадекларовані статки на мільйони доларів - ДБР

Як повідомляв Укрінформ, детективи НАБУ повідомили про підозру в заволодінні 62 млн грн голові Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації Юрію Щиголю, його заступнику та іншим службовим особам.

20 листопада представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук повідомив, що Кабінет Міністрів звільнив Щиголя і його заступника.

Під час обшуку у Щиголя правоохоронці знайшли в телефоні криптогаманець, на якому зберігається криптовалюта на 1,2 млн доларів.

23 листопада ВАКС обрав запобіжний захід Щиголю у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 25 млн грн.

24 листопада за Щиголя внесли заставу, і він вийшов із СІЗО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-